Voedingsadviezen

Uitgaande van de gewoonlijk gebruikte voeding, wordt een uitgebreid natuurgeneeskundig voedingsadvies gegeven op papier of via de mail. Deze adviezen zijn gebaseerd op de gegevens uit het voedingsdagboek, de anamnese en de constitutie, diathese en het type van de cliënt.
Een aantal veel gebruikte voedingsstoffen zijn belastend voor het lichaam. Denk aan wit-meel-producten, genotsmiddelen als toegevoegde en verborgen suiker, roken, alcohol, cafeïne. Voedingsmiddelen die door reclame wordt aanbevolen is minder goed dan men denkt. Lightproducten stimuleren b.v. de suikerbehoefte (google eens op ‘lightproducten’) en dit is maar één voorbeeld van onwetendheid, veroorzaakt door eenzijdige informatie en verleiding door reclame.
Afhankelijk van de klacht en het type kan men b.v. juist meer vitamine B, onverzadigde vetten, vitamine D, groenten en fruit nodig hebben of zuivelproducten en vlees moeten mijden.
Een goed advies is dan op zijn plaats en kan verrijkend werken. De voeding wordt er completer, natuurlijker en daardoor lekkerder en gezonder door.